Inez's Diary

#270210

2010 masih belum lama lewat, bulan kedua aja belom abis. mungkin masih sah kalo gw bilang new year, new life hehehe. hidup baru bukan berarti saia berumah tangga, tapi bener2 kehidupan saia dan orang-orang terdekat yang paling saia sayangi.

dari minggu lalu saia membantu kakak pertama saia packing pindahan rumah. karena sesuatu hal rumahnya harus di jual, jadilah ia dan keluarganya (a.k.a ponakanku yang lucu sekali) tinggal bersama saia dan ortu saia. well, i dont mind.

sesuatu yang bikin saia bener-bener tersentuh, melihat sosok kakak pertama yg bongsor dan sangar meratapi rumahnya yang sedikit2 mulai kosong waktu barang2nya masuk truk. he kept asking me to take as much picture as i can get with his house. yah, 6 tahun bukan waktu yang sebentar. he lives there since he got married, now he has two children. how’s that feel? i see his eyes longing, his body drain of exhaustion because days of packing things. his sweat falls and make his shirt kind of damp.  then he said, “i’m homeless now” literally says that and literally happen. it seems like everything he do all this time makes nothing so he should sold the house.

kalo saia ada di posisinya, i dont think i can bear it. ngeliat satu persatu barang kita d angkut dari rumah yang asalnya penuh jadi kosong melompong. but the thing is, semua ini (mudah-mudahn) bikin kita lebih humble sebagai manusia. what we have isn’t ours to keep, all belongs to the ONE who created all of us, GOD. seringkali kita lupa, prediksi kita meleset. even our worst scenario happen to be lighter than the reality.

perhaps everything happen all this time, makes me and us stronger than ever. perhaps the life that we have make us a better person. ga boleh menyesal, ga boleh desperate. harus tetap maju… majuuuuuu skripsinya. amin-amin-amin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s